Remote Recruiten vanaf Bali, hoe gaat dat?

Werken en leven op Bali is prachtig. De temperatuur is altijd goed, mensen zijn vriendelijk en binnen enkele minuten rijd je van de drukte zo de stille en groene rijstvelden in. Bali is een ontwikkeld land en dat is bijvoorbeeld goed te merken aan het mobiele netwerk en de vele plekken waar WiFi verkrijgbaar. Het heeft zeker (nog) niet de snelheid van Westerse landen, maar 4G is bijvoorbeeld steeds vaker verkrijgbaar. Het is dan ook niet gek dat juist dit land zo populair is onder Remote werkers! Inmiddels is het ook ‘ontdekt’ door Remote Recruiters, maar hoe werkt dat dan precies vanaf de andere kant van de wereld?

@jimmy heeft als Remote Recruiter vanuit Bali gewerkt en vertelt over zijn ‘standaard’ werkdag.

Ochtend (pagi)

Om 06:45 gaat de wekker, opstaan en dan begint het ochtendritueel. Rustig ontbijten, lezen en mediteren. De telefoon blijf uit en wordt pas ingeschakeld na minimaal 1 uur te hebben gewerkt.

Rond 08:00 rijd ik op mijn scooter naar de coworking space en begin met werken. Ik kies er bewust voor om mij af te zonderen, door bijvoorbeeld in de stilte ruimte te gaan zitten en te werken met een koptelefoon met noisecancelling. Lees deze blog voor de 5 gadgets die niet mogen ontbreken!

Vaak zie ik dezelfde personen in de ochtend en blijken er meer ochtenddieren te zijn dan ik dacht. Tijdens het halen van drinken of een toiletbezoek loop ik altijd even rond om de benen te strekken of praatjes te maken met ‘collega’s’. Het is altijd interessant om te weten welke beroepen er allemaal zijn die volledige Remote uitgevoerd kunnen worden.
Het beroep van (Remote) Recruiter is in ieder geval upcoming!

In de ochtend rond ik zoveel mogelijk administratieve taken weg. Beantwoorden van mails en appjes, zodat de mensen met wie ik samenwerk in Nederland ook weer verder kunnen.

Jimmy aan het Remote Recruiten bij coworking space Tropical Nomads in Canggu, Bali
Aan het werk bij coworking space Tropical Nomads

Middag (sore)

Tussen 12:00 en 13:00 neem ik pauze en ga ik middageten. Daarna ga ik sporten, zwemmen of gewoon even helemaal niets. Afhankelijk van de flow kan het soms ook zijn dat ik verder ga met werken.

Vanaf 15:00/16:00 wordt Nederland wakker (straks gaat de zomertijd in en gaat het tijdsverschil van +7 naar +6 uur). Vanaf dat moment heb ik vaak de 1e gesprekken staan met klanten of kandidaten. Tot ongeveer 18:00 plan ik dit in, zodat ik daarna tijd heb om te genieten van de zonsondergang en om wat te gaan eten.

De zonsondergang is voor mij heilig (diegenen die mij kennen weten dat) en die wil ik ook zo vaak als het kan meepakken.

Coworking space Bali in Canggu. Digital Nomads werken
Coworking Space Tropical Nomads in Canggu

Avond (malam)

Rond 20:00 uur heb ik vaak weer contactmomenten staan en probeer dit uiterlijk voor 21:00 uur af te ronden. Good old Netflix komt dan vaak wel even van pas, of ik ga socializen met andere mensen.

Zonsondergang Bali Canggu
Zonsondergang Canggu

Bovenstaande is wel een ideale situatie hoe mijn dag eruit zou moeten komen te zien en probeer dat ook zeker na te leven. Het geeft mijzelf rust en merk dat dan het meeste werk uit mijn handen komt.

Wel geef ik mijzelf de ruimte om hier af en toe in te schuiven en daar houd ik in mijn planning rekening mee. Bijvoorbeeld tijd te maken voor een WoMiBo, DoMiBO of VrijMiBo en geen afspraken na 16:00 uur meer in te plannen.

Werken en leven moet wel in balans blijven 😉

Deel dit bericht