Remote Recruiter: Gastblog Douwe van der Leer

Douwe, 37 jaar, sarcastisch, recruiter. In Scandinavie heet ik Dove, in de US Dewey en in  Duitsland Doee. Maakt dat maakt hem niet uit, “nee, mij gaat het om het gesprek. +1 als ze vragen hoe ze mijn naam uitspreken” 🙂 Zijn droom is een eigen strandbar op Hawaii – laptop op de bar (zijn eigen bar), searchend naar talent – voeten in het zand – en kijken naar zijn kinderen die surfen. Maar hoe is hij gestart in het Recruitment? Je leest het in deze blog.

Ik heb 2 dochters en een geweldige vrouw, volgens hen 3-en ben ik de sterkste man van Nederland, altijd leuk om in sprookjes te geloven. Ik hou dit natuurlijk in stand..

Internationaal ben ik altijd geweest, zowel prive als in werk. Ik wist vanaf mijn 18de dat recruitment mijn passie was en is. Startend bij Randstad in een studenten vestiging in de VU Amsterdam, waarna ik in-house ging bij verschillende bedrijven. Afdelingen en teams mogen bouwen en leiden, strategie uitzetten, relaties bouwen, employers brands neergezet, ATS geimplementeerd en zelfs AI. Ik heb mogen reizen naar de Noord-Amerika en over heel Europa, fantastische mensen ontmoet en kantoren opgezet. Ik mag niet klagen.

Op eigen benen!

Toen was daar het moment, dat ik een keuze moest maken. Door solliciteren of voor mijzelf… Ik denk dat vele van jullie dit moment herkennen. Wat doe je dan?

Je praat met mensen, je zoekt naar functies maar je merkt dat niks matcht met wat jij nou eigenlijk wilt op dat moment en wie jij bent.

Lastig vond ik dit, het was dan ook echt een proces, DUS, ik besloot voor mijzelf te gaan. Eerlijk is eerlijk dit was uit nood geboren en initieel voor heel even, maar nu.. who knows. Ik weet alleen dat als ik ergens voor ga dan is het alles of niets. Ogen dicht en gaan.

In 2018 heb ik Boost Recruitment opgericht. Met als doel opdrachtgevers en bedrijven te overtuigen dat je mensen moet aannemen obv talent en potentie en niet alleen ervaring. Lastig, maar ik geloof erin!

Hiernaast wilde ik ook de naam van recruiters een beter imago geven, niet cv’s schuiven, maar echt kwaliteit leveren, luisteren naar de klant, advies en push-back geven en dit matchen met het talent en de markt. Echt een ‘trusted partner’ zijn is altijd mijn ambitie.

Foto van Douwe persoon

Mijn persoonlijke doel is om zoveel mogelijk vrijheid te creëren voor mijzelf, mijn kinderen, sport en mijn passie voor recruitment.

Remote werken

Om mijn persoonlijke doel te halen probeer ik mijn opdrachtgevers te overtuigen om mij minimaal 12 uur per week remote te laten werken. Dit is niet iedereen. Ik merk dat dit vertrouwen bij de meeste opdrachtgevers moet groeien, dus langzaam uitbouwen zolang je wel de juiste verwachtingen stelt.

Eigenlijk hebben wij als recruiters maar een paar dingen nodig om succesvol te zijn, super heldere brief icm razersharp vragenvuur, de juiste tools, super spidey-sense, telefoon en laptop. Locatie is irrelevant. Sommige opdrachtgevers snappen het en sommige helaas niet.

Aan de andere kant merk ik ook dat ik zelf niet volledig remote zou kunnen of willen werken, ik zit nu 1.5 week thuis ivm Corona virus en mis de mensen, de dynamiek en fysiek mijzelf voor een bureau van een hiring manager parkeren met een stapel digitale CV’s.

Remote of on-site?

Voor mij is de combinatie ideaal. 50/50?

PS. Tenzij ik natuurlijk in Bali zit dan zet ik in op 100/0 – off/onsite. 🙂

Deel dit bericht