Interview met Remote Recruiter Sander Veldman

Interview met een Remote Professional van het label Remote Recruiters:
Sander Veldman over zijn carrièrepad van kantoorbaan naar corner office.

IJsseltoren

Mijn carrière begon in 2014 in de IJsseltoren in Zwolle, er was toen niet veel keuze. Via het uitzendbureau kwam ik bij een bank te werken in het callcenter. Hoewel ik daar veel geleerd heb en ik daar erg gevormd ben, was het niet wat ik wilde doen.

Vaak tijdens een avonddienst, wanneer ik alleen in de grote hal mijn avondeten zat op te eten en naar de snelweg staarde, droomde ik van een eigen bedrijf gevestigd in de IJsseltoren.

Een half jaar geleden bedacht ik startwithyou.nl en in december besloot ik een kantoor te willen huren. Ik typte maar gewoon de IJsseltoren in en belde op.

De verhuurder nam op, ik zei dat ik interesse had in een klein start-up kantoor. Toevallig (toeval bestaat niet?) hadden ze net 30 minuten daarvoor het verhuurconcept voor de 11de verdieping online gezet. Ik kon diezelfde middag nog komen kijken en zag een prachtig hoek kantoor.

Het moest zo zijn…

Nu ben ik terug waar mijn carrière begon en kan ik oprecht zeggen dat die droom van toen uitgekomen is!

Startwithyou gelooft in een arbeidsmarkt waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. We zetten de kandidaat centraal en kijken vanuit de kandidaat naar de meest geschikte stap. Dit doet we twee kanten op, door voor werkgevers de juiste doelgroep te targetten met marketing, krijg je een doelgroep naar voren die om de juiste redenen van baan wil wisselen. Dus niet om het meeste salaris, maar omdat het de beste stap is.

We hebben in korte tijd al mooie successen mogen behalen binnen zeer schaarse doelgroepen zoals technische mensen (a.o. operators, monteurs, engineers), KYC/CDD analisten, commerciële medewerkers en recruiters. Aan de andere kant komen er mensen via campagnes ‘binnen’ die een nieuwe stap willen maken die wij in ons netwerk een volgende stap kunnen bieden.

De visie

Iedereen die zich wil ontwikkelen en van baan wil veranderen doet dat via ons.

Onze missie is om samen met onze partners en klanten de arbeidsmarkt te veranderen en salaris als primaire voorwaarde van de troon te stoten en te vervangen met persoonlijke ontwikkeling.

Waarom!?

Wat past er nu eigenlijk bij mij? Deze vraag heb ik mezelf vaak gesteld. Bij mijn werkgever had ik prima arbeidsvoorwaarden, maar ik voelde me er niet meer thuis. Ik had twee keuzes: blijven met de hoop op verder groeien, of radicaal iets anders doen. Ik koos het laatste. De sprong was best spannend. Maar niets in het leven heeft mij uiteindelijk zó laten groeien en ontwikkelen. Ik had het vertrouwen om deze sprong in het diepe aan te kunnen. Sterker nog, het gaf mij uiteindelijk de kracht dit avontuur heel bewust op te zoeken en als interim-professional verder te gaan. De blijdschap die ik hier elke dag uit haal, gun ik de kandidaten ook.

Daarom startte ik Start With You. Met de wensen en ambities van de kandidaat als uitgangspunt help ik bedrijven graag om de juiste mensen te vinden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Veilig en met een goed gevoel!

In april starten de eerste twee medewerkers en gaan we er een groot succes van maken. En het succes tot nu toe is volledig te danken aan het netwerk van Remote Professionals / Remote Recruiters. De eerste business, de feedback, kwam allemaal vanuit dit netwerk.

Sander Veldman


Nieuwsgierig naar dit collegiale netwerk van ondernemende recruiters?
Neem dan contact op met Renée Schieving via contact@remoteprofessionals.nl

Deel dit bericht