Interview met Remote Recruiter Pieter Luijken

Deze week een interview met Remote Recruiter Pieter Luijken. Veel plezier!

Wie ben je?

Pieter Luijken, 41 jaar geleden geboren in Breda. Wonend in Amsterdam sinds de zomer van 2009. Getrouwd met Tülin (projectmanager IT) en vader van 2 zonen (9 en 6 jaar oud).

Vertel eens over je bedrijf?

Ik ben 6 jaar actief als zelfstandig ondernemer. Waarvan 1 jaar onder eigen naam Tika Solutions (1e twee letters van mijn zonen Timur & Kayra). Mijn ouders hebben samen een bedrijf gerund, dus het ondernemerschap is bij mij al vroeg met de paplepel ingegoten.

Waar haal je de meeste energie uit?

Klanten en kandidaten met elkaar verbinden, kennis delen en ontvangen, samenwerken.

Wat is je belangrijkste professionele doelstelling?

Ik werk voor vrijheid. Hoe ouder ik word, hoe bewuster ik met “tijd” om ga. Dit houdt in dat ik nu op het punt ben aangekomen dat ik zelf kan bepalen of en waarom ik bepaalde interim klussen/W&S opdrachten interessant en leuk vind om te doen.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Ik werk momenteel 16 tot 20 uur per week op interimbasis. Hierin help ik een uitzendorganisatie in Veghel om de transitie (productiepersoneel) te ondergaan naar technisch personeel icm opleidingstrajecten. Ik ben deels betrokken bij het werven/searchen en tegelijkertijd recruitment marketing activiteiten. Daarnaast heb ik een vaste klantenkring opgebouwd van ongeveer 25 organisaties waar ik de rest van de week actief voor werf (gemiddeld genomen zo’n 5 tot 7 vacatures) en/of het relatiebeheer onderhoudt.

Waar heb je je meest waardevolle werkervaring opgedaan?

Onbewust in mijn jeugd, kijkend naar mijn ouders hoe zij actief waren in het ondernemerschap. Op school kreeg ik nooit het gevoel dat ik daar “op m’n plek” zat dus ik ben al vroeg gaan werken. Bij mijn 1e baan als telefonische verkoper bij de Gouden Gids (soort Google van vroegah 😉) heb ik denk ik wel de beste “kwaliteit” weten te ontwikkelen die je in het recruitment echt wel nodig hebt. Verkopen is verleiden, luisteren, begrijpen.

Wat is de belangrijkste les die je geleerd hebt tijdens het ondernemerschap?

Omring je met de juiste mensen en altijd in beweging blijven, letterlijk en figuurlijk. Durf ook tegen jezelf te zeggen: vandaag lukt het gewoon even niet, gun jezelf dan een stukje ontspanning of een activiteit waar je wél energie van krijgt.

Wat doe je om jezelf te blijven ontwikkelen?

Ik ben 5 jaar lid van BNI, een wekelijks netwerkontbijt waar ondernemers uit verschillende branches 60 sec pitchen over actualiteiten, problemen die je oplost en afsluit met concrete zoekvragen. Zo heb ik veel leads weg kunnen geven en heb ik heel wat interessante leads ontvangen. (warme acquisitie) En door de vele BNI trainingen ook goed in kaart gebracht wanneer je IN je bedrijf werkt en wanneer je AAN je bedrijf werkt. Daarnaast lees ik regelmatig, zo probeer ik minimaal 1 boek per maand uit te lezen. Geld, business, spiritualiteit zijn onderwerpen die mijn interesses hebben. En natuurlijk de aansluiting bij Remote Professionals per 1 november 2021. In de wekelijkse meetings komen onwijs leuke vakgerelateerde onderwerpen aan bod en dan is het leuk om te zien dat we elkaar allemaal op weg willen helpen.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers?

Heel af en toe nog via koude acquisitie, via BNI, Linkedin, mond-tot-mond, mensen die van baan wisselen en mij intern promoten.

Wat is de reden dat je gekozen hebt voor het zelfstandig ondernemerschap?

Werken waar, wanneer, hoe en vooral voor WIE ik wil. Dat de verdiensten hier uiteindelijk hoger uitpakken is mooi meegenomen, maar nooit een doel op zich geweest. Zie mijn eerdere opmerking over “tijd”.

Zijn er dingen die je mist als zelfstandig ondernemer?

Er zijn soms momenten dat ik graag wat meer kantoor hectiek/dynamiek om me heen zou willen ervaren. Met name aan het begin van het ondernemerschap zou een soort checklist (administratie, verzekeringen, belasting) goed kunnen werken 😉

Welke tip zou jij iemand mee willen geven die overweegt zelfstandig ondernemer te worden?

Wees bewust van onzekerheden in het begin. Alhoewel een interim klus van 32u (bij 1 opdrachtgever) heel aantrekkelijk klinkt, houdt het tegelijkertijd in dat je week goed vol zit en dus weinig ruimte overlaat (en discipline) om verder AAN je bedrijf te werken.

Wat heeft je gemotiveerd je aan te sluiten bij Remote Professionals?

Enthousiasme van een bestaand lid, warm ontvangst in de lente van 2021. Leuke mix van ervaren mensen en starters, kennis en opdrachten delen. Humor.

Welke meerwaarde heeft Remote Professionals jou geboden?

Humor, energie, leads/kandidaten, inzichten.

Deel dit bericht