! EINDE PROEFTIJD !

‘’Beste Bart, we zijn nu 2 maanden verder en je proefperiode als zelfstandig Recruiter zit erop. We zijn blij je mede te delen dat we graag met je verder gaan. Je krijgt gelijk een vaste aanstelling, gefeliciteerd!’’

Maar nu natuurlijk zonder gekkigheid. Mijn eerste 2 maanden als zelfstandige zitten erop. Een mooi moment voor reflectie en de samenvatting is: het voelt heerlijk!

De aanloop naar mijn start als zelfstandige was een periode waarin veel gebeurde. De verkoop van ons huis, verhuizen, tijdelijk inwonen bij mijn zwager, schoonzus en neefje, ons nieuwe huis verbouwen, het intrekken in ons nieuwe huis, zaken afronden bij mijn oude werkgever en natuurlijk dit alles tijdens de Coronapandemie. Niet bepaald de ideale periode om je eigen onderneming op te starten zou je denken.

Het opzetten van je eigen zaak

Om tijdens deze uitdagende periode ook nog van alles te regelen omtrent ‘het opzetten van je eigen zaak’ bleek vooraf een uitdaging, maar viel mij uiteindelijk reuze mee. Het zijn vooral zaken waar je enorm tegenop kijkt, omdat je het nog nooit hebt gedaan en dat betekent verplicht je comfortzone verlaten. Ik ben een voorstander van ‘keep it simple’ en heb de hoofdlijnen opgedeeld in: KVK aanvragen, verzekeringen regelen en opdrachten vinden.

Vooral dat laatste punt is belangrijk, want ik heb helaas nog steeds geen boom gevonden waar de briefjes van 50 aan groeien, en dus acquisitie! Het is een bezigheid waarin je al je creativiteit los kan laten. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het vinden van een opdrachtgever die graag met jou samenwerkt. Hoe je dit doel bereikt is volledig aan jou!

Voor mij betekende dit nadenken over mijn propositie (hoe voeg ik waarde toe?), het picobello maken van mijn LinkedIn profiel, het uitreiken naar mijn (warme) netwerk, en heel veel virtueel koffiedrinken met mogelijke opdrachtgevers. Voor mij is dit een van de leukste bezigheden van het ondernemen.

Bart Boting Remote Recruiter

Valkuilen

Natuurlijk heb ik, voordat ik startte, goed nagedacht over mijn valkuilen en hoe ik mijn reis zo succesvol mogelijk kon maken. Ik dacht hierbij vooral aan de gezelligheid van collega’s, klankborden met anderen, samenwerken in een team en het vieren van successen. Na leuke gesprekken met Renée, Jimmy en Chavez heb ik besloten mij aan te sluiten bij Remote Recruiters (RR) en tot op de dag van vandaag is elke dag een feestje. Dit warme bad van ‘likeminded’ ondernemers zijn de trendsetters en voorlopers van ‘netwerken en ondernemen anno 2021’. De 3 kernwoorden van deze club zijn niet voor niets: gezelligheid, kennisdeling en samenwerken! Mijn kennis is inmiddels zelfs tot ver buiten het Recruitment vakgebied gegroeid en samen met een RR-collega heb ik zelfs al een plaatsing gerealiseerd! Ik blijf dagelijks genieten van het enthousiasme binnen deze club.

Benieuwd naar andere blogs van members? Lees deze dan hier

Waar ik het meest van geniet

Als je mij vraagt waar ik tot op heden het meest van geniet, dan is dat dat ik als ondernemer dagelijks de autonomie en vrijheid heb om mijn eigen keuzes te maken. Voor mij is dit gevoel onbetaalbaar. Wanneer ik werk, voor wie ik werk en hoe ik werk, op deze vragen geef ik nu zelf antwoord!

Ook vind ik het fijn dat ik mij als ondernemer volledig kan richten op zaken die er (mijns inziens) het meeste toe doen. Dit maakt je werk intrinsiek leuk. Werken aan een ‘nieuwe standaard’ of een ‘processchema updaten’? Nee! Ik richt mij liever op het vinden en enthousiasmeren van top kandidaten voor mijn opdrachtgevers. Voor mij doet dit er het meeste toe en dit vind ik het leukst!

Terugblik

Als ik terugkijk op de afgelopen 2 maanden dan kan ik best wat successen vieren. Half februari heb ik mij aangesloten bij RR, ik heb inmiddels meerdere opdrachtgevers gevonden waarvoor ik op basis van Werving & Selectie zoek naar personeel, ik heb 3 mensen enorm blij kunnen maken met een nieuwe baan in de techniek, ik heb deelgenomen aan een Werfathon en ik ben sinds maandag begonnen bij Tata Steel voor mijn eerste interim klus.

Een vliegende start dus!

Ik kijk uit naar nog meer samenwerken met mijn RR-collega’s, nog meer successen voor zowel mijn opdrachtgevers als kandidaten, een mooie samenwerking bij Tata Steel en de toekomst in het verschiet als ondernemer. I love it!

Bart Boting
Mr. Supply Chain | Owner @ 2B Technical Recruitment | Recruiter Techniek & Supply Chain | Helpt Operators, Teamleiders en Monteurs aan een nieuwe uitdaging!

 

Deel dit bericht