Digital Nomads samen in quarantaine op Bali

Snel kunnen schakelen is een competentie waar Recruiters zonder twijfel over moeten beschikken. Deze competentie is de afgelopen week ook volledig benut, want wij (@Renee en @Jimmy) werken vanuit Bali aan het platform Remote Recruiters. De afgelopen dagen hebben wij ontzettend veel keuzes moeten maken. Blijven wij op Bali, gaan wij naar een ander land, gaan wij terug naar Nederland of gaan wij ons voorbereiden op een langer verblijf op Bali en dus in quarantaine? Er bleken meer Digital Nomads met deze keuzes te worstelen..

Samen

Door alle gebeurtenissen en daaraan gekoppelde onzekerheden merkten we hoe belangrijk het is om samen te zijn. Als je ver weg zit van je familie, vrienden en je vertrouwde omgeving is het erg fijn om verhalen en gevoelens met elkaar te kunnen delen. In de afgelopen tijd hebben wij meerdere Nederlandse Remote werkers ontmoet die allen in de buurt van Canggu woonden en we merkten dat zij dezelfde behoefte hadden. Namelijk om de tijd samen door te brengen en voorlopig te willen blijven op Bali!

Samenwonen

De landen rondom Indonesië (Singapore, Maleisië) namen vorige week de beslissing om geen toeristen meer toe te laten. Ook Indonesië is zich inmiddels gaan beperken in het toelaten van toeristen. Het openbare leven komt hier ook meer stil te liggen. Omdat wij er bewust voor hebben gekozen om voorlopig op Bali te blijven, hebben wij als groep Nederlanders ook uitgesproken niet te willen bijdragen aan de verspreiding van het Coronavirus. Het contact met de buitenwereld willen wij zoveel mogelijk beperken. Wat betekent dat wij hebben besloten om niet meer op stap te gaan. Maar ook niet meer te gaan werken vanuit coworking spaces of naar de gym te gaan. Waarom dan niet met z’n allen in een verblijf om de tijd met elkaar door te brengen?

villa zwembad stoel parasol zon Bali
De ‘quarantaine’ villa

Samenwonen en samenleven

Doordat veel toeristen het eiland verlaten worden vele verblijven voor een mega scherpe prijs aangeboden. Met name villa’s zijn normaliter onbetaalbaar als je deze voor een maand wilt huren, maar ook die zijn nu ontzettend voordelig. Donderdag zijn wij met een groep van 8 personen bij een villa wezen kijken en waren allemaal direct verkocht! Iedereen heeft aparte kamers en er zijn voldoende plaatsen om te werken en je af te zonderen waar nodig. De komende periode wordt dit ons nieuwe leven, waarin wij samen én met elkaar deze bizarre tijd gaan doorkomen.

3 mensen werken slaapkamer laptop Bali
Een ‘kantoor’ in de villa

Samenwonen, samenleven en samenwerken

Afgelopen vrijdag (20 maart) zijn wij met z’n allen in onze nieuwe villa in Seminyak getrokken. We genieten van ons nieuwe onderkomen en maken veel plezier, maar delen we ook de onrust en onzekerheid. Het is fijn om verhalen, onzekerheden en gevoelens met elkaar te delen, want het heeft een impact op iedereen. Daarbij kijken wij bijvoorbeeld op welke manier wij mensen kunnen helpen die te maken hebben met deze situatie.

In deze onzekere tijd zetten wij ons daarom in om andere Recruiters waar mogelijk te ondersteunen. Laten we elkaar vinden, met elkaar communiceren en elkaar informeren en ondersteunen waar mogelijk. Samenwerken op afstand, dat is wat Remote Recruiters doet.

Samen ben je met elkaar.

#staysafe

(update 2 april: Wij hebben besloten toch terug te vliegen naar Nederland en zijn inmiddels weer veilig thuis).

Deel dit bericht