Remote Recruiter: Gastblog Job Willems

Job (een betere naam voor een Recruiter bestaat niet) werkt op dit moment vanuit Las Palmas. Hij werkt sinds 2019 als Remote Recruiter en vertelt in deze blog hoe dat precies is gegaan. Daarnaast geeft hij een update over het leven op Gran Canaria op dit moment.

Job aan het werk laptop buiten
Werken vanaf het balkon met uitzicht op het strand en de zee

Van Digital Nomad naar Digital Hom(e)mad!

Daar zit ik dan stuck, in een seaview appartement in Las Palmas de Gran Canaria. Nooit gedacht dat ik niet naar Nederland zou terugvliegen, maar hier de lockdown zou ondergaan. Vorig jaar rond deze tijd was ik mijn verhuizing aan het regelen. Ik had mijn appartement verkocht en zou na 14 jaar in vaste banen ook stoppen met werken. Ik wilde reizen. Een aantal collega’s attendeerde mij op het werken als recruiter op afstand. Ik had daar toen geen zin in, maar mij wel reeds bij de KVK ingeschreven. De naam Great Job Recruitment zegt ook ongeveer hoe serieus ik het nam…. Na gereisd te hebben naar onder andere Barbados, Mexico en Canada, keerde ik terug.

Ik vind het fijn om geregeld weer terug in Nederland te zijn om mensen te zien, zaken te regelen en mijn tas te herpakken voor een nieuw avontuur. Mijn eerste factuur kon ik sturen door een IT recruitment training te geven bij Luma Group, naarmate de maanden vorderden ging ik steeds meer werken.

20 landen in één jaar bezocht, ik was bepaald geen slowmad

Ik was bepaald geen slowmad en in amper een jaar heb ik 20 landen bezocht. In oktober ging ik 2 maanden naar Las Palmas waar andere “nomads” zijn. Ik deed daarvoor maar wat, hier had ik contacten en kon ik een beetje afkijken hoe anderen te werk gingen. Inmiddels had ik een tweede opdrachtgever gevonden die bij mij had aangeklopt om remote te recruiten. Begin dit jaar begon het werk meer zijn vruchten af te werpen en zijn de eerste successen echt geboekt.  Na Las Palmas heb ik korte reizen gemaakt naar onder andere Israël.

Eviva España

Eind januari ging ik weer vol voor de Canarische weilanden na Lanzarote ging ik weer terug naar Las Palmas om de mensen te ontmoeten van de community alhier. 17 maart zou ik terugvliegen naar Nederland maar ik heb besloten hier te blijven totdat deze virusramp hier voorbij is De Spaanse overheid is strenger dan in Nederland en het weer is beter op mijn balkon met zeezicht. Men mag hier louter naar buiten voor een bezoek aan de supermarkt, om de hond uit te laten en om naar de apotheek te gaan. Voor het eerst in mijn leven heb ik getwijfeld of ik een hond zou nemen.

Job aan het bellen met kandidaat facetime
Facetimen met kandidaten is zijn dagelijkse job

Iedereen vecht tegen de eenzaamheid, maar de skills die de meeste Nomads hebben komen goed van pas, we zijn gewend zelfstandig te werken en zaken op te lossen. Daarnaast leer je om razendsnel te schakelen, zeker als het gaat om housing, vluchten te regelen en jezelf te motiveren. Veel nomads zijn ook regelmatig alleen, het verschil is dat je nu echt thuis zit of je nu wil of niet! Voor een hoop andere mensen die een ritme op kantoor hebben en nu opeens thuis zitten zal het misschien een stuk lastiger zijn om te wennen aan deze omstandigheden.

Sociaal contact houden

De oplossing voor nu voor sociaal contact met anderen? Op dit moment bestaan onze co-workingsessies uit Zoom-conferences waarin we allemaal een kop koffie voor onze neus hebben staan. Verder probeer ik veel mensen te bellen om contact te houden. Daarnaast probeer ik mezelf fit te houden via fitness apps een af en toe online yoga class. Wie weet wat er verder voor nieuwe ideeën zullen volgen. Gelukkig heb ik nog steeds wat werk omhanden en anders is het een mooie tijd om online cursussen te doen om mezelf te ontwikkelen. We have to face this shit, maar de nomad competenties gaan ons helpen om ons hier mentaal doorheen te slaan en de Hom(e)ad life tot een goed einde te brengen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Deel dit bericht