De Werfathon, mijn persoonlijke ervaring.

“Wat was dit gaaf! Wat een energie en wat een geweldig resultaat!”. 

Met een grote glimlach, trekken Renée en ik een IJ-witje open en proosten.
We did it!

Het is vrijdagavond 12 februari 2021.  We hebben met z’n allen net de eerste Werfathon gedraaid. Volledig online, want Corona en Lockdown. Maar ook online was het een mooi en leerzaam event voor de deelnemende recruiters. En het resultaat voor de opdrachtgever was ook echt boven verwachting. De energie vloog door Zoom en de break-out rooms waar we in subgroepjes werkten. Kortom, het was een succes.

Hersenspinsel

Wat begon met een hersenspinsel van Ralph tijdens de live meet-up van Remote Recruiters op een mooie zonnige vrijdagmiddag op het terras van een strandtent, is uitgegroeid tot een sterk recruitmentconcept.

“We hebben samen zoveel kennis en expertise, wat zou er gebeuren als we dat eens samen inzetten ten behoeve van één klant?”.

We hebben net gezien wat er dan gebeurt……

Voor de nieuwe locatie van  Zorgspectrum hebben we zojuist 500 verzorgenden en MBO-verpleegkundigen uit de regio Utrecht benaderd! Volgende week gaan we de mensen die interesse hebben nabellen, zodat de recruiters van Zorgspectrum vliegend verder kunnen met het werven van nieuwe collega’s. Binnen een week geven meer dan 40 kandidaten aan graag in gesprek te gaan met Zorgspectrum.

E-Luscious

Diezelfde avond ontvang ik een mailtje van Regina Koolhaas van e-Luscious. Ook e-Luscious is geïnteresseerd in een Werfathon. De komende weken werken we ons concept samen verder uit en op 5 maart is de volgende Werfathon. Voor e-Luscious.

De focus ligt op Conversie Specialisten dit keer. Een heel andere doelgroep en een andere aanpak. Onze recruitment marketeer Kim Werensteijn maakt een mooie landingspagina. Ze maakt ook een podcast waarin de managers en toekomstige collega’s vertellen over de vacatures en het bedrijf. e-Luscious organiseert opvolgend aan de Werfathon een (volledig Corona-proof) Meet & Match dag voor geïnteresseerde kandidaten.

Renée en ik werken deze dag samen vanaf mijn zeilboot in Amsterdam.  Er zijn meer leden van het Remote Recruiters team die in duo’s samenwerken op een leuke locatie. Maar verder is deze Werfathon weer grotendeels online.

En weer bruist en spettert het van energie. Als een echte wervelstorm gaan we aan de slag.

Weer lukt het ons om met onze gezamenlijke kennis en expertise heel snel de juiste doelgroep voor de 5 (urgente)  vacatures te kunnen identificeren en benaderen.

De doelgroep reageert enthousiast op de Werfathon en onze manier van benaderen. We krijgen veel positieve reacties!

Meer dan 500 potentiële kandidaten

Aan het eind van de dag hebben we weer meer dat 500 potentiële kandidaten getraceerd en benaderd. We hadden nooit gedacht dit te kunnen realiseren in deze toch wel schaarsere en specifieke doelgroep.

De Meet & Match dag die e-Luscious zelf organiseert een paar dagen na de Werfathon is een succes . Geïnteresseerde kandidaten kunnen deze dag laagdrempelig kennis maken met het bedrijf en de toekomstige collega’s. In de loop van de week, geven nog eens 40 kandidaten aan dat ze graag in gesprek gaan met e-Luscious.

Een maand na dato zijn er 3 hires zo goed als rond. Met kandidaten die naar aanleiding van de Werfathon zijn geattendeerd op e-Luscious en geïnteresseerd zijn geraakt in het bedrijf en de vacatures. En de komende tijd zullen er ongetwijfeld meer volgen. Want de Werfathon heeft nog een lang “na-ijl-effect”.

Recentelijk hebben Renée en ik weer eens fysiek samengewerkt. En we zijn samen in gesprek gegaan bij een geïnteresseerd bedrijf.

Goed nieuws

Goed nieuws: … de derde en vierde Werfathon zijn ingepland!

We gaan de volgende Werfathons doen voor een middelgroot Accountantskantoor in Oost-Nederland en een innovatief bedrijf dat audiovisuele oplossingen biedt.  Weer allebei een andere doelgroep en een andere aanpak.

De komende weken gaan we weer vol aan de slag om ook deze Werfathons een succes te maken. Daar hebben we zoveel zin in. Het is zo’n mooi concept en ik krijg er zo veel energie van om hieraan te werken!

Uiteraard hou ik je op de hoogte van het verloop en de resultaten van onze volgende Werfathons

Wil je ook een Werfathon voor jouw bedrijf? Bel me gerust voor meer informatie:

06 27 511812

Elvira Tibboel – Clemens
Locatie Onafhankelijk Ondernemer | Recruitment – en HR Business Partner | Coach voor een “Vrijer werkend leven”

Deel dit bericht