5 Gadgets voor het Remote Recruiten

Remote Recruiten betekent dat je in sommige gevallen het hele kantoor of onderneming met je mee draagt. Wat zijn dan belangrijke spullen -gadgets- die niet mogen ontbreken, zodat je het werk zo goed mogelijk kan doen? Of dit nu thuis in Nederland is, het koffietentje op de hoek of een coworking space in het buitenland.

In deze blog vind je 5 gadgets die als Remote Recruiter niet mogen ontbreken!

1. Laptop

Dit is een open deur, maar het is belangrijk om een laptop te kiezen die goed bij je past. Kies je bijvoorbeeld voor Apple of Windows? Vaak is het een kwestie van smaak en of je andere apparaten, zoals smartphone, compatibel zijn met Apple en/of Windows.
Waar je sowieso rekening mee moet houden is met het formaat en gewicht van de laptop. Welke schermgrootte kies je en als je vaak op reis gaat, hoe handig is het dan om een grote en dus zware laptop met je mee te dragen?

2. Cloud

Bijna alle organisaties werken inmiddels al met cloudopslag, zodat je vanaf elke locatie kan inloggen en bij de benodigde gegevens kan komen. Bewaar je bestanden niet op de harde schijf van je laptop. Gaat je laptop kapot of wordt deze gestolen, dan ben je al je gegevens kwijt. Werk dus vanuit de cloud.

Ben je als zelfstandige werkzaam dan zijn er voldoende opties om vanuit te cloud te werken, bijvoorbeeld vanuit Office365 of Google Docs. Deze bewaard jouw bestanden automatisch in de cloud zodat je er altijd bij kan, zelfs via je smartphone.

Smartphones zijn ideaal om mooie foto’s te schieten, maar deze worden ook vaak gestolen of verloren. Het is enorm zonde om alle prachtige foto’s en video’s kwijt te raken en daarbij ook de mooie herinneringen. Maak dus een ICloud of Google Foto’s account aan om te zorgen dat er altijd een automatische backup wordt gemaakt!

3. Ergonomische producten

Op het kantoor wordt er vanuit verschillende richtlijnen rekening gehouden met het ergonomisch werken. Denk maar aan verstelbare bureaustoelen, bureaus en beeldschermen. Buiten kantoor is dat vaak anders, omdat je niet over deze middelen beschikt.

Toch kan je met een aantal gadgets ervoor zorgen dat je je niet gaat voelen als Quasimodo na 2 uur werken achter een laptop.
In coworking spaces wordt vaak gebruik gemaakt van een laptopstandaard, bijvoorbeeld onderstaande van Nextand. Eenvoudig op te zetten, compact en weegt maar een aantal gram. Koop daarnaast een keyless toetsenbord en je hoeft nooit meer naar beneden te kijken op je scherm.

Weg verkrampte houding en hallo blije nek en schouders!

4. Noise-cancelling hoofdtelefoon of oordopjes

Naar onze mening is dit een instand-buy! Heerlijk om je af te zonderen van een lawaaiige omgeving en je volledig te concentreren op het werk. Daarnaast werkt het ook ideaal om met klanten, kandidaten of collega’s te bellen, want de meeste modellen hebben inmiddels een ingebouwde microfoon.

Vliegen wordt trouwens ook een andere ervaring met deze geweldige uitvinding!

5. Vrienden en collega’s!

Dit is natuurlijk geen gadget of een tool, maar wel ontzettend belangrijk! Het remote werken betekent vaak dat je niet in de buurt van collega’s bent en daardoor bijvoorbeeld het gesprek bij de koffieautomaat mist. Het gevaar bestaat tevens dat je zo opgaat in je werk en er daardoor geen ruimte is voor wat social talk.

Als zelfstandige is dit wellicht nog belangrijker, want er zijn momenten dat eenzaamheid op de loer ligt. Zeker als je in het buitenland zit. Het is altijd fijn om met mede ondernemers die actief zijn in het Recruitment te praten.
Remote Recruiters heeft al vaker ervaren hoe belangrijk het is om met anderen het contact te blijven zoeken. Dit om te voorkomen dat je tunnelvisie gaat denken, maar ook om weer op nieuwe ideeën te komen.

En zeg nou zelf, wat is een vrijdagmiddagborrel zonder andere metgezellen?

Vrijdagmiddag borrel met andere collega's biertje nomads coworking space
Vrijdagmiddagborrel in Tropical Nomads
met thedutchnomads; Jody en Sander
Deel dit bericht